Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Вже за два дні: 21 серпня в Михайлівському соборі зустрічатимуть Вселенського патріарха

    Урочиста зустріч Вселенського патріарха Варфоломія І відбудеться 21 серпня о 10:00 ранку. Церемонія зустрічі і подячна молитва (Доксологія) триватиме у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва, повідомили в ПЦУ. Там також закликали охочих долучитись до цієї величної події.

    “Запрошуємо вірян разом з нами зустріти Вселенського патріарха, першого серед рівних, та в спільній молитві вознести вдячність Господу. Адже, завдяки твердій позиції Його Всесвятості нині Українська Православна Церква має рівні права з іншими помісними Церквами світу, а український народ може молитися в рідній Церкві рідною мовою», – йдеться на Фейсбук-сторінці ПЦУ.

    Також відомо, що за півгодини до цього (21 серпня о 9:30) Вселенський патріарх Варфоломій та Блаженнійший митрополит Епіфаній покладуть квіти біля «Стіни пам’яті загиблих захисників України» та біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

    Вже 22 серпня о 9:00 на території собору Святої Софії в Києві почнеться Божественна літургія, яку очолять два предстоятелі: Вселенський патріарх Варфоломій та  митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    В ПЦУ просять ЗМІ подавати заявки на акредитацію для висвітлення візиту патріарха Варфоломія в Україну за посиланням. Акредитація триватиме до 21:00 19 серпня.

    Найсвіжіше

    Популярне