П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У «православній Росії» є близько 4000 шаманів, які просять уряд РФ зробити шаманізм «традиційною релігією»

    Близько чотирьох тисяч шаманів здійснюють свої обряди в Росії, причому їхня кількість щороку зростає, повідомив 16 серпня верховний шаман Росії Кара-оол Допчун-оол, після третього Всеросійського з’їзду шаманів який відбувся в столиці Туви — Кизилі, передає credo.press

    За словами Кара-оола Допчун-оола, до шаманів в Росії звертаються люди різних національностей і віросповідань. «У шаманізмі немає відмінностей за національністю і віросповіданням. Шаман зобов’язаний допомогти людині, використовуючи сили природи», – підкреслив він.

    На проведеному з’їзді було ухвалено рішення звернутися до російського уряду з проханням визнати шаманізм «традиційною релігією» Росії, обговорювалися також питання створення загальноросійської релігійної організації шаманів і «кодексу честі» шамана.

    Допчун-оол, виступаючи на з’їзді, також закликав шаманів визнати вірування представників сучасного слов’янського язичництва. «Різні давні язичницькі вірування хочуть приєднатися до шаманізму. Цілі і обряди однакові», – пояснив він.

    Перший Всеросійський з’їзд шаманів відбувся в Кизилі в 2018 році. Голова Кизильської місцевої релігійної організації шаманів «Адигеї-Еерен» («Дух Медведя») Кара-оол Допчун-оол був обраний на ньому верховним шаманом Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне