Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські маріонетки в Україні продовжують чинити тиск на візит Варфоломія до Києва

    Чергова партія проросійських діячів в Україні надіслала лист Вселенському патріарху Варфоломію, з вимогою скасувати його візит в нашу країну.

    Лист був підписаний персонажами, відомими як агенти впливу російських спецслужб в Україні, а саме: академіком Академії економічних наук України Анатолієм Пешком; академіком Національної академії правових наук України Віталієм Журавським; академіком Національної академії наук України Петром Толочком; музикантом і продюсером Олегом Карамазовим; заслуженим лікарем України Ростиславом Валіхновським; президентом медіа-холдингу «Новини» Єгором Бенкендорфом; телепродюсером Юрієм Молчановим та іншими.

    Що називається, на арені все ті ж, і кожен з вищевказаних персонажів залишив за собою довжелезний слід з антиукраїнській діяльності. Причому, в діяльності не тільки останніх 8-ми років, але і до 2014 року відзначилися проявом українофобії, явною, або латентною. І те, що саме ці люди беруть участь в черговій спробі зірвати, або, хоча б зіпсувати атмосферу візиту Вселенського патріарха в Україну, навіть не дивує.

    Але все ж, із загального натовпу, досить чітко виокремлюється один діяч, а саме, так званий академік НАН України Петро Толочко. Справа в тому, що цей “вчений” відомий своєю, гібридною діяльністю на історичних  теренах, а саме, спотвореннями фактів на догоду Росії.

    У березні 2018 року, в Москві, в приміщенні Російського історичного товариства (РІО) була презентована «Історія України. VI-XXI століття », яка створювалася під керівництвом Петра Петровича Толочка і була збірником маніпуляцій, зшитих білими нитками, а не історичним виданням.

    Важливий нюанс в цій презентації в тому, що туди з привітаннями Толочка прибув, не хто-небудь, а сам голова Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін. В рамках цієї зустрічі Толочко та Наришкін обмінялися подарунками. Горе-академік подарував очільнику СВР РФ картинку в рамочці – з триєдиним генеалогічним древом російського, білоруського та українського народів, випаленим згідно з вимогами російської пропаганди.

    І, можливо, саме цей персонаж з усіх і став, найяскравішим показником того, хто насправді стоїть за всією нинішньої кампанією зі зриву візиту Вселенського патріарха в Україну, що триває вже панад півроку. Адже, як відомо, простих смертних так близько до настільки високопоставлених осіб не допускають.

    Безумовно, зрив або дискредитація візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну на сьогодні є одним з основних напрямків роботи російських спецслужб. Але в силу того, як на поверхню спливає все більше і більше представників агентурної мережі, можна чітко говорити про те, до кого вони афільовані в цілому, і хто курує цими діями безпосередньо.

    Сподіваюся, відповідними структурами в Україні цей факт не залишиться непоміченим.

    Джерело: блогер Олександр Коваленко

    Найсвіжіше

    Популярне