П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Керівником єпархії РПЦвУ в Луганську Синод МП призначив фігуранта бази “Миротворець”

    Священний Синод Російської православної Церкви в Україні, засідання якого відбулося 17 серпня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, ухвалив рішення про призначення нових керуючих Луганською та Ровеньківською єпархіями.

    Новим керуючим єпархією РПЦвУ в Луганську призначено митрополита в Ровеньках Пантелеімона, передає РІСУ з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ РПЦвУ. Єпархією РПЦвУ в Ровеньках надалі керуватиме архієпископ в Овідіополі Аркадій, який до цього був вікарієм єпархії РПЦвУ в Одесі.

    Митрополит Пантелеймон внесений до бази центру “Миротворець” як пособник терористів. Пантелеймон (Поворознюк Василь Дмитрович), зазначає “Миротворець”, є “активний учасник заходів під патронатом терористичної організації ЛНР, організатор паломницьких поїздок до Росії”.

    Митрополит Пантелеймон також “заперечує російську агресію, маніпулює суспільно-важливою інформацією”.

    Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора України пообіцяв перевірити факти ймовірної насильницької смерті митрополита РПЦвУ Митрофана (Юрчука) у тимчасово окупованому Луганську.

    Очільник філії Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Березовський) призначив митрополита Пантелеімона (Поворознюка) тимчасовим керуючим єпархією РПЦвУ у тимчасово окупованому Луганську.

    Найсвіжіше

    Популярне