П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Керівництво РПЦвУ приховує справжні причини смерті свого митрополита в Луганську

    Керівництво Московського патріархату в Україні приховує справжні причини смерті свого митрополита в Луганську Митрофана (Юрчука), який помер 18 червня. Одна із версій – вбивство п’яним працівником єпархії Російської православної церкви в Україні в Луганську.

    На такі висновки наштовхують дані зі свідоцтва про смерть Юрчука, складеного представниками терористичної організації “ЛНР”.

    Попри те, що у РПЦвУ говорили про смерть Митрофана (Юрчука) від інфаркту, в медичній довідці яку опублікував Главком, сказано, що смерть наступила через “закриту тупу травму голови з переломом кісток черепа та крововиливами під оболонки і в тканину головного мозку”.

    Видання Главком попросило єпископа РПЦвУ Климента (Вечерю) прокоментувати, чому в довідці про смерть говориться про “смерть через тупу травму голови”, а про інфаркт ні слова.

    “Як повідомили близькі владики, під час серцевого приступу він впав зі сходів і отримав таку травму. Для мене як для громадянина України документи, які видаються на тій території, абсолютно не є документами. Думаю, що і для вас, і для мене вони не мають жодної сили в юридичному значенні”, – заявив єрарх РПЦвУ Климент (Вечеря).

    У Главкомі додали, що вже почали ширитися чутки, про смерть Митрофана від рук місцевих проросійських бойовиків.

    Фото: РІСУ / Митрофан Юрчук під прапорами російських терористів «ЛНР»

    Інша версія смерті – конфлікт Митрофана із п’яним працівником єпархії РПЦвУ в Луганську.

    Як повідомляє Credo.Press, травму голови єрарх отримав під час конфлікту з високопоставленим співробітником єпархії, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Поки немає ніяких відомостей про те, чи здійснюють члени терористичної організації “ЛНР” вивчення обставин справи.

    Російські оглядачі вже висунули свої версії: “Чого їм було відразу не сказати, що архієрею голову проломили? Незрозуміло тільки поки, кафедру не поділили, чи афедрон”.

    Таким чином ймовірно у РПЦвУ приховують справжні причини смерті свого єрарха на непідконтрольній Україні території. Чи приховували б вони причини смерті, якщо б вона сталась на підконтрольній Україні території? Питань багато, а відповідей немає. Тим часом Митрофана поховали в Києво-Печерській лаврі.

    Фото: Главком / Довідка про смерть митрополита РПЦвУ Митрфана (Юрчука)
    Фото: Главком

    Найсвіжіше

    Популярне