П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер митрополит РПЦвУ в Луганську Митрофан (Юрчук)

    18 червня помер митрополит РПЦ в Луганську Митрофан (Юручук). Йому було 58 років.

    Про це повідомляють офіційні ресурси РПЦвУ.

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) вже відреагував на смерть митрополита Митрофана: «Спочилий був одним з небагатьох архієреїв Московського Патріархату, з ким довелося познайомитися особисто. У 2007-09 роках він, як тогочасний керуючий справами Київської Митрополії, зі сторони Московського Патріархату працював у справі діалогу з УПЦ Київського Патріархату, зокрема був головою комісії з підготовки діалогу. Добрі напрацювання якої відразу після першої офіційної зустрічі комісій у Лаврі в жовтні 2009 р. Москва ретельно поховала».

    «З мого враження після особистого спілкування у 2007-09 роках та під час епізодичних зустрічей на офіційних міжконфесійних заходах згодом – можу сказати, що попри всю контраверсійність, спочилий ієрарх цілком міг би бути одним з тих, хто став на шлях розбудови єдиної Помісної Української Церкви. Міг би… Але земна історія його життя завершилася», – додав архієпископ ПЦУ.

    Також у ПЦУ зазначили, що спочилий митрополит Митрофан не став «лицем» війни МПвУ з Вселенським Патріархатом, хоча перебував на посаді голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне