П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Прикарпатті митрополит ПЦУ Андрій помолився за загиблих захисників України

    14 серпня у день Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього і пам’яті мучеників Маккавеєвих, митрополит Галицький Андрій (Абрамчук) очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі. Владиці Андрію співслужили намісник монастиря єпископ Коломийський Павло, братія монастиря та запрошене духовенство.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, під час літургії були піднесені молитви за визволення від нашестя чужинців та пошесті згубної. Після цього духовенство і віряни ПЦУ під супровід сумної мелодії «Пливе кача…» вирушила до зведеного Меморіального комплексу. Митрополит Андрій та єпископ Павло у співслужінні духовенства звершили освячення ікони Покрова Пресвятої Богородиці та окропили освяченою водою стіну пам’яті з фотографіями та іменами воїнів – вихідців з Івано-Франківщини, які полягли на російсько-українській війні.

    По завершенні освячення біля пам’ятного хреста було відслужено панахиду за упокій душ українських героїв, читання імен яких супроводжували удари монастирського дзвону. З поминальним словом до присутніх звернувся митрополит Андрій. Слово також мали українські воїни, представники місцевої влади та рідні полеглих у неоголошеній війні.

    Цей меморіальний комплекс є єдиним у своєму роді на Прикарпатті, який споруджено на території монастиря. Це місце, яке називають Українським Фавором, направду буде місцем душевного заспокоєння рідних і близьких тих, хто віддав своє життя за захист незалежності нашої неньки України. Урочистості з нагоди вшанування пам’яті загиблих героїв завершились виконанням церковного гімну «Боже великий, єдиний…».

    Найсвіжіше

    Популярне