Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ благословив присягу курсантів та студентів у столиці

    У Києві на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» 14 серпня понад 230 першокурсників Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут склали Військову присягу на вірність українському народові.

    Їх благословив капелан Православної Церкви України Олег Скнар. Від сьогодні майбутні офіцери стали військовослужбовцями Збройних Сил України, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Зі словом привітання до курсантів звернувся військовий капелан Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь», благочинний Печерського району м. Києва протоєрей Олег Скнар, який зачитав вітальний адрес митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    «Військовий навчальний заклад до якого ви вступили, має славетне ім’я Героїв Крут – молодих людей, які самовіддано пішли захищати український народ і свою Батьківщину. Тож вшановуйте їхню пам‘ять сумлінним навчанням і непохитною патріотичною позицією. Зберігайте найкращі традиції українського війська та не забувайте, що благородний шлях на який ви встали, не просто професія, а відповідальне служіння», – йшлось у привітанні митрополита ПЦУ.

    Серед першокурсників 23 дівчини. Всі курсанти, які склали Військову присягу – випускники шкіл та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. На згадку про урочистості капелан Олег Скнар від командування медичного центру та госпітального храму подарував курсантам книгу про історію Київського шпиталю.

    Того ж дня присягу на вірність українському народу і Батьківщині склали 180 студентів кафедри військової підготовки Київського національного економічного університету, які проходять навчання за програмою підготовки офіцерів запасу.

    Під час церемонії протоєрей Олег Скнар, виголосив привітання від предстоятеля ПЦУ та окропив майбутніх офіцерів освяченою водою. Урочистості пройшли перед головним корпусом університету над яким вперше у радянські часи, 4 травня 1966 року, було піднято український прапор.

    Найсвіжіше

    Популярне