П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Відгомін “русского міра”: У РФ оголосили у розшук генерала “Вимпелу”, який присвоював бюджетні кошти нібито на спецоперації в “ДНР”

    Спроба розповсюдити токсичний “русскій мір” спровокувала зростання злочинності і на території “високодуховної і скрєпоносної” Росії. Дедалі частіше у ЗМІ з’являються повідомлення про те, як “герої” опиняються в епіцентрі гучних кримінальних справ.

    При цьому, це стосується не лише рядових бойовиків терористичних організацій “Л/ДНР” чи, так званих, “відпускників” Збройних сил РФ, протиправними діями відзначаються навіть високі генеральські чини.

    Російським інформаційним агенціям нещодавно стало відомо, що 2-й Західний окружний воєнний суд РФ оголосив у розшук колишнього командувача центру спеціального призначення ФСБ “Вимпел” генерал-майора Владіміра Подольского, якого звинувачено у шахрайстві.

    Розслідування справи триває ще з 2016 року, коли правоохоронці виявили незаконні операції з бюджетними коштами. Тоді Подольскій перебував на посаді директора Федерального державного унітарного підприємства “Відомча охорона об’єктів промисловості Росії”. Разом зі своїм поплічником Андрєєм Польщіковим, вони у період часу з 2012 по 2016 рік фіктивно працевлаштовували своїх родичів та знайомих, після чого привласнювали їхню заробітну плату, пише “Каспаров.ру” з посиланням на російські ЗМІ.

    В жовтні 2019 року суд присяжних виправдав генерала та його команду. Вочевидь, на суд справили враження заяви Владіміра Подольского, який стверджував, що гроші не привласнювались, а були спрямовані на проведення секретних операцій на території, підконтрольній терористичним організаціям “ДНР” та “ЛНР”.

    Проте пізніше, суд апеляційної інстанції скасував рішення суду присяжних і скерував справу на перегляд. Втім, Подольскій на нове слухання не з’явився і правоохоронці не змогли встановити місце його перебування. Через це суд призупинив процес і доручив поліції розпочати розшук генерала-шахрая.

    Нагадаємо, у серпні цього року “Духовний фронт” повідомляв про бійку між губернатором Калмикії Бату Хасіковим та главою міської адміністрації Елісти – екс-терористом “ДНР” Дмітрієм Трапєзніковим. А в лютому 2021 року, в російському місті Воронеж було затримано 31-річного зрадника України, учасника терористичної організації “ЛНР”, який скоїв вбивство 47-річної вчительки місцевої школи.

    Найсвіжіше

    Популярне