Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ очолив хоростасію під час вечірнього богослужіння у рідному селі Вселенського патріарха

    12 серпня 2021 р. ввечері митрополит Епіфаній у храмі святого Георгія в селі Агіос Теодорос на о. Імброс – на малій батьківщині Вселенського патріарха Варфоломія – очолив хоростасію (служіння з предстоянням єрарха у спеціальному місці, хоросі). Під час вечірнього богослужіння у вівтарі молилися Вселенський патріарх Варфоломій, Александрійський патріарх Феодор ІІ, а у храмі – представники Церкви Кіпру митрополит Кітійський Нектарій та Церкви Греції митрополит Маронії та Комотіні Пантелеймон, а також інші єрархи.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Парафіяни храму й мешканці Імвроса, перед початком служби, зустріли духовенство співом народних грецьких пісень і теплими вітаннями.

    За чином богослужіння Митрополит Епіфаній читав деякі його молитвослів’я українською мовою.

    Після завершення служби Вселенський патріарх висловив подяку всім, хто прибув розділити з ним радість ювілею, та нагадав, що саме цього дня, 12 серпня 1961 р. ввечері, він став ченцем і отримав ім‘я Варфоломій. Особливо патріарх подякував предстоятелям, які прибули на Імврос.

    Святковий вечір завершився на подвір’ї храму спілкуванням з громадою.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній зустрівся цього дня із митрополитом Халкидонським Емануїлом та митрополитом Імбросу Кирилом.

    Найсвіжіше

    Популярне