П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ похвалились, що монастирі Сербської Церкви не пускають паломників ПЦУ до себе

    У Московському патріархаті в Україні знайшли причину для того, щоб похвалитись  підтримкою з боку Помісних Церков, хоча йдеться лише про Сербську Церкву.

    Речник РПЦвУ протоєрей Миколай Данилевич на своїй сторінці у Телеграмі написав пост, у якому зацитував думку невідомого чоловіка (ймовірно вірянина РПЦвУ), про те що монастирі Сербської Православної Церкви на території Чорногорії не впускали до себе паломників із Православної Церкви України. У РПЦвУ це подають, як досягнення і вияв підтримки Моспатріархату.

    «Ось що мені пишуть з наших єпархій люди, які займаються організацією паломницьких поїздок. “Доброго дня, отче! В даний момент я з паломниками знаходжуся в Чорногорії. Майже в кожному монастирі запитують з якої ми Церкви, і хто наш Митрополит. В монастирі Острог мені розказали, що недавно була група від ПЦУ, і їх там відмовилися прийняти, а сьогодні взагалі, на Літургії в монастирі Св. Трійці біля м. Плевля, ігумен на Великому вході пом’янув митр. Онуфрія, і як потім пояснив, що зробив це в знак пошани до нас, і для підтримки канонічної Церкви в Україні”», – зацитував Миколай Данилевич.

    Варто зазначити, що така поведінка суперечить найелементарнішим і базовим християнським принципам. Ісус Христос розповідав притчу про милосердного самарянина (Лк. 10:29-37), який навіть змилосердився над ворогом своїм, коли підібрав побитого єврея-законника, адже юдеї і самаряни ворогували. Ворожнеча між євреями і самарянами була така велика, що вони не сідали разом за стіл, і навіть намагалися не розмовляти. З усім тим і в РПЦвУ і в Сербській Церкві не бачать нічого ганебного в такому вчинку і забули за те що говорив Ісус Христос своїм учням. Щобільше, там навіть хваляться такими «досягненнями», як чимось надзвичайним і похвали достойним, забуваючи за Біблію й вчення Ісуса Христа.

    Хоча, чому дивуватись таким людям, які замість молитви і подяки Вселенському патріархату за Хрещення Русі-України, за об’єднання православ’я, прийшли із плакатами проти його візиту в Україну.

    Варто також зазначити, що Сербська Церква отримала автокефалію від Вселенського патріархату, як і Православна Церква України. Також, зараз Сербська Церква, по суті єдина, що відкрито підтримує Московський патріархат і брала участь в Амманській неканонічній зустрічі.

    Найсвіжіше

    Популярне