Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Безсилля скрєп: На Сахаліні пам’ятник Гагаріну викинули на смітник, щоб на його місці збудувати заправку

    Російські так звані скрєпи виявились абсолютно безсилими перед звичайнісінькими бізнес-інтересами. Об’єкти національної гордості в РФ виявляються не потрібними, коли мова заходить про можливість заробітку.

    Так сталось у сахалінському місті Невельськ, де місцеві мешканці виявили на звалищі стелу, присвячену космонавту Юрію Гагаріну.

    Як виявилось, на місці, де стояла стела, підприємці вирішили звести автозаправну станцію. Міська адміністрація не побачила нічого поганого у такому задумі. Навіть більше, місцеві чиновники зазначили, що меморіал перебував в аварійному стані ще з 2007 року. У 2020 році, за їх словами, пам’ятник хотіли перенести до нового скверу, однак реалізувати задум не вдалось через крихкий стан монументу.

    Тож щойно з’явилась думка про будівництво автозаправки, пам’ятник без найменшого жалю просто демонтували і викинули на звалище, де його й віднайшли місцеві роспатріоти.

    Одразу ж хранителі скрєп в особі глави “Роскосмосу” Дмітрія Рогозіна та губернатора Сахаліну Валєрія Лімарєнка розпочали боротьбу за збереження пам’ятника.

    “Каспаров.ру” інформує, що Рогозін вже заявив про намір “Роскосмосу” вимагати відновлення та реставрації монументу, а Лімарєнко зауважив, що таке відношення до пам’ятника є “неповагою до історії, до великого минулого”.

    Та навіть втручання таких високих чинів не поверне монумент на попереднє місце. Автозаправка, швидше за все, буде збудована, а пам’ятник, якщо і буде відновлений, то йому будуть шукати нове місце, про що розповів губернатор Лімарєнко.

    “Пам’ятник потрібно у найкоротший термін відреставрувати і до 1 вересня знайти йому достойне місце у центрі міста”, – розпорядився він.

    У підсумку стає зрозуміло, що підприємці та міська адміністрація не понесуть ніякого покарання за демонтаж скрєпоносного монументу. Вочевидь, бізнес-інтереси у сучасній Росії все ж сильніші за скрєпи. І заради зайвого заробленого рубля, будь-яка скрєпа може поступитись своїм місцем.

    Найсвіжіше

    Популярне