Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Стероїди закінчаться, мине ефект істерики, люди отямляться» – Кирило Говорун про майбутні зміни в РПЦвУ

    Богослов Кирило Говорун розповів, як далі розвиватимуться події з огляду на фактор війни. Він впевнений що РПЦвУ зараз перебувають наче в капсулі, але з часом вони з неї вийдуть, коли свідомість людей зміниться.

    «УПЦ (РПЦвУ, – ред.) ще у стані шоку. Вона не очікувала, що все відбудеться так, не була до цього готовою. Зараз це церква на стероїдах. Її накачують, умовно, психотропами, які підтримують змінену свідомість людей у цій церкві. Це є основою, яка дозволяє їй залишатися окремою від інших. Стероїди закінчаться, мине ефект істерики, люди отямляться, побачать, що насправді нічого страшного не відбувається – тоді й почнеться примирення», – розповів Говорун в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

    Він зазначив, що те, що відбувається в останні роки, суперечить ментальності українців. «Для українців непритаманно закриватися в капсули, створювати секти…», – підкреслив архімандрит Кирило Говорун.

    На його думку, РПЦвУ і ПЦУ в майбутньому «притруться на кшталт того, як притерлися в 90-ті православні і греко-католики. І коли вони притруться, почнеться більш активне спілкування».

    Найсвіжіше

    Популярне