Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінницькому кафедральному соборі ПЦУ вшанували полеглих захисників України

    5 серпня духовенство і віряни Православної Церкви України зібрались у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці, аби вшанувати пам’ять та помолитись за 7-х воїнів, які загинули у районі проведення ООС у липні: Володимира Яськіва, Андрія Беляєва, Євгенія Курасова, Богдана Бродовського, Юрія Письменного, Олександра Горбенко та Дмитра Сивоконя.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницької єпархії ПЦУ.

    Перед відправою до присутніх звернувся співробітник регіонального представництва Українського інституту національної пам’яті Олексій Серветнік та прочитав короткі біографії загиблих. Заупокійне богослужіння очолив єрарх ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон. Також під час відправи молились представники Міністерства у справах ветеранів.

    Після молитви до Меморіальної дошки на честь загиблих героїв були принесені лампади в пам’ять про загиблих військовослужбовців.

    Нагадаємо, що молитва за вбитих українців на російсько-українській війні, які віддали своє життя, захищаючи Україну, проводиться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці кожної суботи після ранкового богослужіння.

    Нагадаємо, РПЦ хоче відібрати кафедральний собор ПЦУ у Вінниці.

    Найсвіжіше

    Популярне