П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній висловив співчуття постраждалим від пожеж у Греції та Середземномор’ї

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній висловив співчуття постраждалим від пожеж у Греції та Середземномор’ї.

    «Від імені помісної Української Православної Церкви та від себе особисто висловлюю щирі співчуття та підтримку постраждалим і евакуйованим унаслідок лісових пожеж у Греції та інших країнах Середземномор‘я», – йдеться у повідомленні.

    «У молитві просимо Господа зупинити це стихійне лихо і зглянутися над тими, хто страждає від нього на грецьких островах, а також на Середземномор’ї та Балканах. Віримо, що з Божою допомогою жителі цих земель невдовзі зможуть повернутися до мирного спокійного життя. “Взивали вони до Господа в скорботі своїй, і Він визволив їх від бід їхніх, послав їм слово Своє і зцілив їх” (Пс. 106: 19-20)», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    На півночі Греції у вівторок-середу зафіксовано найвищу температуру в країні, яка сягала 45 градуса за Цельсієм. Як повідомляв Укрінформ, спекотна та суха погода нині спостерігається також у Туреччині, Іспанії, Італії, Хорватії, Албанії. Спека призвела до великої кількості лісових пожеж.

    Найсвіжіше

    Популярне