Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вважають, що окремі жіночі вагони можуть захистити жінок від домагань

    Окремі жіночі вагони дозволять запобігти домаганням до жінок в громадському транспорті. Таку точку зору озвучив священнослужитель Російської православної церкви інтернет-місіонер єрей Ніколай Бабкін.

    Про це інформує “Credo press” з посиланням на “РИА Новости”.

    Клірик підтримав позицію першого заступника глави Громадської палати Ленінградської області Владіміра Пєтрова, коли той запропонував запустити у громадському транспорті вагони для жінок.

    “Добре, що ми почали про це задумуватись. Окремі вагони не вирішать проблему сексуального насильства, але допоможуть створити безпечну зону для жінок, причому не лише для одиноких, а й жінок з дітьми”, – зауважив єрей Ніколай Бабкін.

    При цьому, священник висловив думку, що причина зростання сексуального насильства, зокрема у транспорті, полягає в гендерних стереотипах та упередженнях, а відношення суспільства до жінок має стати більш шанобливим.

    Примітно, що в РПЦ – організації, що покликана займатись моральним вихованням, – запропонували розмежувати жінок з джерелом потенційної небезпеки, замість вжиття реальних заходів виховання у суспільства нетерпимості до протиправних посягань будь-якого характеру.

    Якщо подібні ініціативи віднайдуть підтримку влади і російського народу, то дуже скоро територією РФ можуть курсувати вагони, наприклад, “тільки для білих” або “тільки для православних”.

    Однак, найбільш правильною могла б стати інша, більш актуальна ініціатива. Відомо, що окремі клірики РПЦ відзначились вчиненням злочинів сексуального характеру у відношенні дітей, у тому числі, власних усиновлених підлітків.

    До таких прикладів можемо віднести єромонаха РПЦ Климента (Корабльова), якому інкримінують вчинення трьох епізодів насильницьких дій відносно неповнолітніх і втягнення неповнолітніх у систематичне вживання алкоголю, та священника Ніколая Стрємского, якого визнано винним у численних епізодах зґвалтування, насильницьких дій сексуального характеру, розбещення неповнолітніх, неналежного виконання обов’язків з виховання неповнолітніх.

    Чи буде на законодавчому рівні запропоновано ввести заборону священнослужителям РПЦ на проїзд у вагонах, де перебувають неповнолітні, наразі не відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне