Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Кліриків РПЦ проінструктували як потрібно розмовляти з вірянами про вакцинацію

    У Росії не вщухають пристрасті після скандальної проповіді єпископа Російської православної церкви Порфірія (Шутова), у якій він запевнив, що щеплення є “червоною межею” для християнина, а вакцина редагує “образ Божий” в людині. При цьому, він декілька разів наголосив, що озвучує “офіційну інформацію”.

    І хоча в подальшому Московська патріархія рекомендувала священнослужителям утриматись від заяв з наукових питань, якщо клірики не мають відповідної освіти, ситуація на цьому не вичерпалась.

    Як інформує “Курьер.Среда.Бердск”, в РПЦ офіційно проінструктували священнослужителів як проводити бесіди з вірянами на тему вакцинації від коронавірусу.

    Відомо, що очільник Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда під час наради з керівниками пресслужб єпархій Уральського федерального округу підкреслив, що священники повинні зайняти позицію миротворців під час обговорення питання щеплення.

    При цьому, Лєгойда зауважив, що тема вакцинації знаходиться поза межами релігії. Відтак, церква має виступати за свободу вибору для кожної людини.

    З іншого боку, враховуючи колосальну кількість ковіддисидентів та антивакцинаторів, яких “породила” РПЦ, можна припустити, що проведений інструктаж навряд що буде виконуватись з беззаперечним послухом.

    Найсвіжіше

    Популярне