П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Оточення Тіхановскої заявило, що опозиціонерка не звертатиметься по томос для Білоруської Церкви

    Прессекретарка Святлани Тіхановскої спростувала заяву білоруської опозиціонерки про звернення до Вселенського патріарха з проханням про автокефалію для Білоруської Церкви.

    «Це брехня», — сказала прессекретарка Тіхановскої Анна Красуліна в коментарі OrthodoxTimes.

    За словами Красуліної, такого не було і не могло статися, оскільки втручання у справи Церкви та догми повністю суперечить тому, як Тіхановская виступає за демократичний рух білорусів, що борються проти режиму Аляксандра Лукашенка.

    Раніше Духовний Фронт України писав, що Росія використовує псевдоопозиціонерку Тіхановскую для дискредитації Варфоломія та ПЦУ.

    «Тіхановская, як лідер Білоруського демократичного руху, бачить свободу віросповідання та вираження поглядів незалежно від догм. У цьому контексті церкви є важливими партнерами громадянського суспільства, в якому право на участь у публічних процесах має бути гарантоване, виходячи з їхніх вчень та переконань», – сказала Красуліна.

    «Наші принципи, з одного боку, виступають за незалежність Церкви від держави, а з іншого боку навіть теоретично виключають будь-який вплив держави на Православну Церкву або будь-яку іншу доктрину», — сказала Красуліна, додавши, що Лукашенко та його режим це ті, хто намагається сіяти розбрат і розкол між жителями Білорусі за допомогою таких інструментів.

    «… робота держави не втручається в особисті питання громадян, для забезпечення права кожної людини на вибір», підсумувала прессекретарка.

    Найсвіжіше

    Популярне