Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх звершив хіротонію над митрополитом Франції Димитрієм

    Вселенський патріарх Варфоломій у неділю, 25 липня 2021 року, очолив Божественну літургію у Патріаршому соборі Святого Георгія у Фанарі.

    На богослужінні були присутні старійшина митрополит Халкидонський Еммануїл, Філадельфійський Мелітон та інше священство і єпископат. Під час Божественної літургії Вселенський патріарх Варфоломій здійснив рукоположення нового митрополита Франції Димитрія, передає orthodoxtimes.com

    До обраного митрополита Франції Вселенський патріарх звернувся зі словами проповіді та настанов.

    «Ви покликані як єрарх зараз, щоб втілити послання Євангелія всьому світу і в Європі, яка має високу культуру та найвищий рівень освіти та ідей, значною мірою це пов’язано з християнством, вірою та ідентичністю. В основі європейського духу лежать сліди апостольських сходинок, які змінили хід цього світу і розділили історію на дві частини. Як православний єрарх, ви маєте непорушний обов’язок служити одній і найбільш невід’ємній істині Христа. Істина одна, і це наш Господь Ісус Христос!», – сказав патріарх Варфоломій.

    Він додав, що правда Церкви повинна бути для єпископа найвищим піклуванням служіння.

    «Проголошення чотирьом світам, що “Христос Воскрес” є головною місією духовенства. І немає більшого проголошення цього дива, ніж Божественне поклоніння», – підкреслив патріарх.

    Новообраний митрополит Франції Димитрій, подякував Вселенському патріарху за настанови.

    По закінченні Божественної літургії нововисвячений митрополит, отримавши єпископську митру і жезл від Вселенського патріарха, прийняв привітання та побажання парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне