Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Скрєпи зіштовхнулись лобами: Святкуючі День ВМФ Росії побили поліцейського, який охороняв хресну ходу РПЦ

    Незвичний конфлікт відбувся 25 липня цього року у російській Старій Ладозі під час хресної ходи з нагоди прибуття у місто мощей святого Алєксандра Нєвского – троє осіб у нетверезому стані нанесли побої сержанту поліції.

    Подробиці події висвітлює “Credo press” з посиланням на російські ЗМІ.

    Спочатку повідомлялось, що нападниками були учасники хресної ходи, які зловживали алкогольними напоями під час процесії, а під час нападу на правоохоронця вони нібито завдавали йому ударів хоругвами.

    Однак пізніше стало відомо, що насправді мали місце дещо інші обставини конфлікту.

    Під час хресної ходи в Старій Ладозі, компанія з декількох місцевих мешканців у тільниках та безкозирках святкувала День Військово-морського флоту Російської Федерації розпиваючи спиртні напої в альтанці на території місцевого Нікольського чоловічого монастиря Російської православної церкви.

    Співробітник поліції зробив зауваження шумній компанії, чим спровокував агресію розбишак. В результаті двоє чоловіків, віком 43 та 51 рік, та 47-літня жінка напали на полісмена, при цьому, панянка наносила побої правоохоронцю древком прапора ВМФ Совєтського Союзу. Примітно, що під час конфлікту, нападники використовували притаманний високодуховним росіянам словниковий запас.

    Внаслідок нападу сержанту вдалось уникнути серйозних тілесних ушкоджень, а нападників було затримано. Слідчим комітетом РФ порушено кримінальну справу за статтею “застосування сили у відношенні представника влади”.

    Найсвіжіше

    Популярне