Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з єпископатом Александрійського Патріархату

    27 липня у Синодальній залі Митрополичого дому – резиденції предстоятеля ПЦУ – митрополит Київський і всієї України Епіфаній прийняв делегацію Александрійського Патріархату, яка з благословення Блаженнійшого Папи і Патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора прибула до Києва на святкування дня пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира і 1033-ліття Хрещення Руси-України.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятеля другого за честю Александрійського Патріархату представляють патріарший вікарій єпископ Вавилонський Феодор та архімандрит Георгій.

    На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    Від імені патріарха Феодора єпископ Вавилонський передав теплі вітання і найкращі побажання та ікону святого великомученика Георгія Переможця. Також члени делегації подарували митрополиту Епіфанію пастирський посох, виготовлений у Єгипті.

    Предстоятель Православної Церкви України висловив вдячність Папі і Патріарху Александрійському Феодору, другому за честю серед Предстоятелів Помісних Церков, за вітання, добрі побажання, подарунки та підтримку.

    На пам’ять про візит гості отримали панагію і хрест з дарчим написом Київського Митрополита.

    27-28 липня 2021 р. делегація Александрійського Патріархату візьме участь у святкових богослужіннях у Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва.

    Найсвіжіше

    Популярне