Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Суворе прохання ФСО: Моспатріарх Кіріл не приїхав вітати митрополита Іларіона (Алфєєва) з 55-річчям

    24 липня з нагоди свого 55-річчя очільник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) звершив урочисту літургію в храмі Чернігівського подвір’я в Москві у співслужінні митрополита Діонісія (Порубая), митрополита Зіновія (Корзінкіна) та інших представників духовенства Російської православної церкви.

    Про урочисту подію інформує “Credo press”.

    Примітно, що очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв) вкотре відмовився порушувати свою жорстку самоізоляцію і не приїхав особисто привітати одного за найбільш близьких до себе служителя.

    Після літургії керуючий справами Московської патріархії митрополит Діонісій (Порубай) зачитав вітальну адресу від імені “ізольованого” предстоятеля РПЦ.

    “Сувора не заборона, але суворе прохання, змусила зостатись його в своїй келії”, – пояснив у вітальному слові митрополит Діонісій відсутність на церемонії Моспатріарха, який, не зважаючи на зроблене щеплення російським Спутніком V, фактично рік перебуває на жорсткій самоізоляції під охороною Федеральної служби охорони (ФСО) РФ у підмосковному об’єкті “Скіт”.

    Надалі керуючий справами Моспатріархії наголосив на “неабияких талантах” ювіляра: науково-богословська робота, музична творчість, міжнародна діяльність, діалог з представниками різних релігійних традицій, виступи у ЗМІ. Після чого, від імені патріарха Кіріла (Гундяєва), митрополиту Іларіону (Алфєєву) було вручено орден преподобного Сергія Радонезького ІІ ступеня.

    Відсутність предстоятеля РПЦ – не єдине чим запам’ятались урочистості з нагоди 55-річчя митрополита Іларіона (Алфєєва). “Сredo press” оприлюднило фото, з якого стає зрозуміло, що гостям подавали ексклюзивний брют “Ilarion 55”, виготовлений спеціально до свята.

    Фото взято з Credo press

    Чи було передано кілька пляшок унікального напою патріарху Кірілу (Гундяєву), щоб і він, хоч і дистанційно, але приєднався до святкувань, наразі не повідомляється.

    Найсвіжіше

    Популярне