Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Політичні зомбі погрожують Вселенському патріарху

    Вселенський патріарх Варфоломій ще не приїхав до Києва на святкування 30-річчя Незалежності України, а вже кісткою в горлі застряг не тільки у РПЦ, РПЦвУ, цілої когорти російських агентів в Україні в “експертному” і політичному середовищі, наприклад ОПЗЖ, але і збудив тих, кого інакше як політичними зомбі і не назвати.

    Справа в тому, що проти цього візиту антиукраїнські сили вирішили підключити “комуністів” в особі Петра Симоненка.

    Так, напередодні, таке собі видання “Голос.ua”, рупор мертвої партії в Україні, власником якого є Оксана Ващенко, за сумісництвом дружина Петра Симоненка, прийнялося відкрито погрожувати Вселенському патріарху фізичною розправою. Ні, не від свого імені особисто, а метафорично, мовляв, в Україні замахи і вбивства бізнесменів, політиків, чиновників, журналістів і священнослужителів не рідкість, а тому краще взагалі Варфоломію до Києва не приїжджати.

    Зрозуміло, посил “Голос.ua”, при всій його старанній латентності, ясний як білий день. Шкода, що за такий матеріал ані “Голос.ua”, ані його власників не можна буде поводити по ізоляторах. З іншого боку, очевидно, що у агентів Кремля в Україні нерви здають.

    Не так давно, в статті “Страх і ненависть в Московському екзархаті: від Фанара до Ватикану” я розмірковував про ті проблеми і страхи, які спонукають російських агентів в Україні йти на нерозумні і часом згубні для них самих кроки. Важливий момент – це втрата агентами Кремля контролю над ситуацією і можливість впливати на події і направляти їх хід у вигідному для них напрямку.

    І той факт, що в боротьбу проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну включилося таке політичне зомбі як Петро Симоненко, який давно розгубив довіру і підтримку навіть свого фанатичного електорату, говорить про те, що і справді, градус відчаю в мережі кремлівських маріонеток в Україні досяг точки кипіння.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне