Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Кураєв дав пораду, як заохотити росіян вакцинуватись: Сказати, що вакцини на всіх не хватить

    Протодиякон РПЦ Московського патріархату Андрєй Кураєв розповів, як заохотити росіян вакцинуватись. За його словами, до вакцинації треба було підійти по-радянськи – із заявами про дефіцит вакцин.

    «Є загальна недовіра до державної пропаганди, коли раптом фактично з нічого з’являється така чудова вакцина, яка нібито краща, ніж де б то не було на світі. І при цьому не відкрито обговорення, в тому числі всіх побічних явищ. Цілком очевидно, що «побочки» є, але немає чесних офіційних публікацій та визнання, що теж не додає симпатії до цієї вакцини. Плюс характер обов’язковості. Де-небудь в Італії я бачу картину зворотного характеру. Там люди обурюються тим, що вакцина не є загальнодоступною. Що багаті люди отримують її без черги. Ось якби у нас з цього зайшли, по-радянськи: «На всіх не вистачить, більше однієї в руки не давати», тоді народ кинувся б вакцинуватися. А коли говорять, що це обов’язково, люди реагують інакше», – зазначив російський богослов, передає Credo.press

    Також він зазначив, що і в керівництві РПЦ МП є ті, хто ставляться до вакцинації скептично.

    «Головна новина останніх діб – проповідь намісника Соловецького монастиря, єпископа Порфирія, де він якраз досить прямо називає, що всі ці вакцини – печать Антихриста, що людина, що прийняла їх, піде в пекло і так далі. Такий у нас мейнстрім. Єпископ Порфирій теж свого роду керівництво РПЦ. Він вкрай патріарший, єпископ. Правда, він вже, судячи з усього, отримав “на горіхи” від патріарха (Московського Кіріла, – ред.). Тому що на сайті монастиря ця проповідь вже терміново видалена, але, я думаю, в архівах YouTube вона ще є, її встигли опублікувати, після чого і пішла хвиля досить емоційних обговорень. Поки ця проповідь висіла, там були тисячі і тисячі лайків. До цього ми бачили певний демарш в Єкатеринбурзі».

    На питання, чи можливе введення в православних храмах пропускної системи за сертифікатами та довідками про антитіла, Кураєв коротко зауважив: «Я сподіваюся, що цього не буде».

    Нагадаємо, нещодавно Андрєй Кураєв розкритикував з’їзд монахів РПЦ в Почаєві: «По їх лицям видно як тяжко вони гонимі і страждають». Також він наочно продемонстрував «московський папізм» на фото.

    Найсвіжіше

    Популярне