Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Це внутрішні справи України: В УЄФА офіційно відреагували на російську істерику

    16 липня 2021 року стало відомо, що Українська асоціація футболу (УАФ) зобов’язала футбольні клуби Української прем’єр-ліги (УПЛ) нанести на форму карту України з півостровом Крим та тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, а також слогани “Слава Україні” та “Героям слава”.

    Подія не лишилась непоміченою з боку Кремля, тож незабаром російські пропагандистські ЗМІ звернулись до Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) з вимогою прокоментувати та відреагувати на вказане рішення УАФ.

    В УЄФА на претензії росіян заявили, що питання розміщення логотипів та гасел на футболках клубів перебуває виключно у компетенції УАФ, пише “Еспресо” з посиланням на спортивні видання.

    “Це внутрішнє питання, яке стосується УПЛ. Таким чином, ми люб’язно направляємо вас в Українську асоціацію футболу з вашим питанням”, – відповіли в УЄФА.

    Нагадаємо, аналогічний скандал виники напередодні проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2020, коли українська збірна представила форму, де зображена карта країни, включно з Кримом, і написи “Слава Україні” і “Героям слава”. Це викликало великий обурення країни-агресора: у російській Держдумі вимагали заборонити нову екіпіровку збірної України.

    В УЄФА спочатку заявили, що комплект виконаний за всіма правилами, тому немає жодних підстав, щоб перешкодити команді Андрія Шевченка зіграти в ньому на Євро-2020. Та згодом УЄФА зобов’язав прибрати з форми збірної напис “Героям слава”.

    УАФ провела переговори з УЄФА і з часом обидві організації досягли компромісу. За результатами перемовин, президент УАФ Андрій Павелко повідомив, що гасло “Героям слава” буде розміщене на внутрішньому боці футболки всередині карти України.

    Найсвіжіше

    Популярне