Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Пропаганда для наймолодших: У РФ надрукували “політичний буквар” з Путіним та Моспатріархом

    Пропаганда у Російській Федерації нарощує свої обрети, про що свідчить видання у Магнітогорську книги для наймолодших читачів під назвою “Ти малюк, але повинен знати… Політпрос для дітлахів” (“Ты малыш, но должен знать… Политпрос для детворы”, – рос.).

    Автор книги, доктор педагогічних наук Сєргєй Павлов, відзначає, що “політичний буквар” має стати у нагоді батькам, дідусям та бабусям, а з його сторінок кожна дитина зможе отримати потрібну інформацію про політичний устрій РФ, пише “Верстов.Инфо”.

    Зображення: “Верстов.Инфо”

    Відомо, що книга з’явилась у 2021 році при підтримці Магнітогорської міської ради ветеранів та громадської організації “Люді долга”, і у віршованій формі викладає початкові відомості про устрій РФ, російську владу та Конституцію.

    Зображення: “Верстов.Инфо”

    Примітно, що очільника МЗС РФ Сєргєя Лаврова автор подає як “міністра від Бога”, який допомагає “дружити” з іншими державами, а глава оборонного відомства Сєргєй Шойгу Павлов називає не інакше, як патріотом.

    Зображення: “Верстов.Инфо”
    Зображення: “Верстов.Инфо”

    У брошурі віднайшлось своє місце і для предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва), на відміну від інших конфесій, згадка про які відсутня у книзі авторства Павлова.

    Окрім вказаного, “політичний буквар” для дітей розповідає російським малятам про Конституцію РФ та викладає основи “побєдобєсія”.

    Зображення: “Верстов.Инфо”

    Наостанок, варто зауважити, що “політичний буквар” містить і гумор. Як видно зі змісту книги, на 12-й сторінці подано розділ під назвою “Демократія”. Можливо, варто було б назвати вказаний розділ, на кшталт: “якою могла б бути Росія”; але автор, імовірно, обрав шлях лаконічності.

    Зображення: “Верстов.Инфо”

    “Верстов.Инфо” інформує, що наразі брошура не є навчальним матеріалом, а, швидше за все, певного роду експериментом. Втім, журналісти не виключають, що у подальшому книга може бути використана у навчальному процесі, зокрема у початкових класах.

    Найсвіжіше

    Популярне