П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Щоб не картали себе за окупацію України? Шойгу зобов’язав військових РФ вивчити статтю Путіна про “одін народ”

    Міністр оборони Російської Федерації Сєргєй Шойгу наказав включити статтю президента РФ Владіміра Путіна “Про історичну єдність росіян та українців” до переліку обов’язкових тем для вивчення на заняттях з воєнно-політичної підготовки.

    Про це інформує “РБК” з посиланням на власне джерело в російському оборонному відомстві.

    “Через велику кількість військовослужбовців у складі російської армії та флоту, які мають українське коріння, стаття президента викликала чималий позитивний відгук та обговорення у військовому середовищі. Ключовий тезис про єдність українського, білоруського та російського народів поділяється всіма військовослужбовцями”, – цитує видання слова представника Міноборони РФ.

    Саме нібито підвищена увага військовослужбовців і переконала міністра оборони Сєргєя Шойгу до загаданого вище прийнятого рішення. Втім, така діяльність командування Збройних сил РФ, може свідчити і про підготовку подальшої окупації українських земель, які кремлівська пропаганда і надалі маскуватиме формулюванням “збір історичних російських земель”.

    Нагадаємо, Стаття Владіміра Путіна “Про історичну єдність руських та українців” (“Об историческом единстве русских и украинцев” – рос.), що оприлюднена на сайті глави РФ, вражає проявами історичної амнезії, пронизана історичними вигадками, маніпуляціями, конспірологією та лицемір’ям.

    Сам Путін пояснює рішення про її написання нібито “активізацією проєкту “анти-Росія”, хоча сама публікація містить величезну кількість пропагандистських заяв, що можуть бути використані під час здійснення Кремлем подальшої агресивної зовнішньої політики та спроб здійснити окупацію територій сусідніх держав.

    Найсвіжіше

    Популярне