Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На території військової частини в Дубно ПЦУ освятила наріжний камінь під новий храм

    15 липня єрарх Православної Церкви України архієпископ Рівненський Іларіон (Писик) освятив наріжний камінь та заклав капсулу на місці будівництва храму на честь Почаївської ікони Божої Матері у місті Дубно, на території військової частини А 2755.

    Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії.

    Архієпископу ПЦУ співслужив благочинний Дубенського благочиння протоєрей Василь Лозинський, намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, капелан, архімандрит Меркурій (Бікіра), капелан Рівненської єпархії протоєрей Тарас Климович та священник Димитрій Кецко.

    Разом з духовенством молився командир частини полковник Олександр Томашевський з військовослужбовцями, а також представники місцевої влади: Дубенський міський голова Василь Антонюк та голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

    По завершенні чину освячення архієпископ Іларіон подякував командиру військової частини та всьому особовому складу за сумлінне служіння та, з благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відзначив полковника Олександра Сергійовича медаллю «За жертовність і любов до України».

    Найсвіжіше

    Популярне