Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У звіті про порушення прав людини МЗС РФ «забуло» згадати за Сирію, Кубу, Китай та інших своїх союзників

    Міністерство закордонних справ Росії опублікувало щорічну доповідь «Про ситуацію з правами людини в окремих країнах», яка була розміщена на офіційному вебсайті МЗС РФ. Документ висвітлює «ситуацію з правами людини» в різних країнах, включаючи Люксембург, Данію, Канаду, Фінляндію, Швейцарію, США, Україну та 36 інших країн.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, вражає те, що у цьому списку немає звітів про інші країни, які мають дуже значні проблеми з правами людини і де РПЦ благословила «точкові впливи» для «захисту» Росії. Деякі з них можна навіть охарактеризувати як диктаторські режими.

    Крім того, не згадано і за Крим, де окупаційна влада РФ порушує релігійні права вірян Православної Церкви України. Із 49 парафі ПЦУ на окупованому пів острові залишилось 5, через тиск РФ. 

    Варто також зазначити, що російські збройні сили з благословення патріарха РПЦ Кіріла допомагають Башару Асаду задушувати антиурядові повстання, внаслідок чого загинуло понад 350 тисяч людей, серед яких, мирні жителі та діти. Військову інтервенцію військ РФ у Сирію підтримав очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв), який назвав війну в Сирії «захистом Батьківщини» і «точковим впливом».

    Від 2015 року до липня 2021 року Airwars, який відслідковує повідомлення про жертви всіх авіаударів, зафіксував 4096–6085 смертей цивільного населення в Сирії від приблизно 39 000 російських обстрілів, у тому числі 1086–1323 дітей та 3121 названих жертв, хоча Росія офіційно не підтвердила жодну з них. Росія заявила, що станом на кінець 2018 року здійснила 39 000 бойових вильотів (не авіаударів).

    Фото: Вікіпедія

    Отже, коли російське МЗС займалося правами людини — наприклад, в Канаді чи Новій Зеландії, воно не вважало за доцільне писати що-небудь про криваву диктатуру в Сирії чи у М’янмі — у виконанні яких сама Росія брала участь завдяки наданій військовій допомозі.

    Крім того, нічого не сказано про Китай, Венесуелу, Кубу чи Центральноафриканську Республіку.

    І звичайно, немає жодної згадки про диктаторський режим Аляксандра Лукашенко в Білорусі, який після фальсифікованих виборів рік тому зумів утриматися при владі, задушивши масові акції протесту, шляхом побиття і затримання протестувальників.

    Найсвіжіше

    Популярне