Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополита РПЦ Іларіона (Алфєєва) забанили в Instagram, ймовірно, через скарги антивакцинаторів

    Профіль очільника Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московської патріархії митрополита Іларіона (Алфєєва) заблокували в Instagram, пише “Ридус” з посиланням на “РІА Новості”.

    Офіційною причиною зазначається порушення правил публікації контенту, однак сам архієрей переконаний, що його заблокували після численних скарг антивакцинаторів та ковіддисидентів.

    Відомо, що у соцмережі митрополит активно агітував за масову вакцинацію населення від коронавірусу.

    “Шкодую, що такими методами соціальна мережа реагує на скарги тих, хто виступає проти вакцинації і намагається заблокувати будь-яку альтернативну думку. Але висловлювати свою думку я буду не залежно від цього, тому що мова йде про спасіння життя людей”, – прокоментував ситуацію митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Чому спасіння людей повинне бути досягнуто виключно за допомогою єдиної доступної росіянам вакцини – російського препарату Sputnik V, якість якого, щонайменше, сумнівна, архієрей не повідомив.

    До моменту блокування на акаунт митрополита були підписані близько 52 тисяч користувачів. Раніше він висловлювався на підтримку обов’язкової вакцинації 60% співробітників низки галузей, а відмову від вакцинації він проголосив гріхом, який доведеться замолювати решту життя.

    Найсвіжіше

    Популярне