П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ залякують батьків і змушують охрещувати дітей до п’ятимісячного віку

    Хрестити дітей потрібно у перші п’ять місяців життя, інакше батьки вчиняють гріх. Таку позицію окреслив в інтерв’ю “РІА Новості” церковний публіцист протоєрей Російської православної церкви Максім (Пєрвозванскій), пише “Мойо-онлайн”.

    “Єдиного правила про вік хрещення у православ’ї немає. За останнє тисячоліття утвердилась практика хрестити дітей у ранньому віці, щоб не полишати їх поза участю в таїнствах, без подальшого причастя, без можливості молитись за них в літургії”, – розповів священник і наступною ж реплікою ввів суттєві обмеження і залякав віруючих батьків страхом перед гріхом.

    “Якщо дитина не охрещена без поважної причини до 5 місяців, то батькам це зараховується як гріх”, – зазначив він всупереч власним словам, що були сказані про відсутність єдиного правила з даного приводу.

    На завершення своєї промови, клірик визнав, що в сучасному суспільстві спостерігається інша тенденція.

    “Батьки, будучи віруючими людьми, відкладають хрещення своєї дитини до 10-12 річного віку. Це робиться з метою підготувати його до прийняття важливого рішення у житті. У подальшому людина буде часто зіштовхуватись з кризовими моментами: вона може стати атеїстом або змінити віру”, – сказав протоєрей РПЦ Максім (Пєрвозванскій).

    Найсвіжіше

    Популярне