Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У неділю, 4 липня, українці всього світу вітали США з 245-ою річницею незалежності

    4 липня 2021 року Сполучені Штати Америки відзначили 245-й День незалежності країни. Національне свято у США було запроваджено з нагоди підписання 4 липня 1776 року Декларації незалежності США від Об’єднаного королівства Великої Британії.

    З нагоди свята, свої привітання американським партнерам висловили представники української влади та українці, які проживають по всьому світу і сповідують демократичні цінності, на яких базується американська державність.

    “Щирі вітання президенту Сполучених Штатів Джо Байдену і американському народу з Днем незалежності! Наші країни об’єднують демократичні цінності та прагнення свободи. Наша дружба і стратегічне партнерство творять спільну історію успіху. Вдячний Сполученим Штатам за незмінну підтримку суверенітету”, – написав президент України Володимир Зеленський у Твіттер.

    “Віримо, що сильне Американо-Українське стратегічне партнерство сьогодні забезпечить демократичні цінності та трансатлантичну єдність завтра”, – підкреслили у своєму привітанні на сторінці у Фейсбук представники Посольства України в США.

    “Незалежність – це перше та найважливіше національне свято кожної країни. За право бути господарем на своїй землі боролись і сьогодні воюють сотні тисяч чоловіків та жінок. Американці — великий народ, який збудував потужну державу, чия сила — у дотриманні демократії, рівності, загальнолюдських принципів і цінностей.

    Сполучені Штати Америки завжди були стратегічним партнером України з часів здобуття незалежності. Рішуча підтримка з боку США нашої держави проти збройної агресії Російської Федерації допомогла Україні встояти на ногах, а українцям — не дозволити реалізуватися планам кремлівських ідеологів. Захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, США на чолі консолідованої світової спільноти захищають демократичні цінності та трансатлантичну безпеку!”, – наводить вітальні слова Міністра оборони України Андрія Тарана “АрміяInform”.

    На додачу, телерадіоорганізація “Голос Америки” підготувала репортаж, у якому розпитала американських українців і україномовних американців про те, що означає для них американська свобода, і що відзначають вони цього дня.

    Автор Дорж Бату (Андрій Васильєв) – український письменник бурятсько-монгольського походження, який живе та працює в США, підкреслив: “Свобода для мене означає те, що я можу бути самим собою і не задумуватись над тим, як до мене поставиться суспільство”.

    “Для мене, це свобода вибору та свобода самовизначення. Ти можеш бути людина, який 50-60 років, ти можеш поміняти кар’єру, можеш переїхати в інше місто, розпочати все заново. У мене, наприклад, багато колег, які вирішили стати лікарем у 50-60 років і цього досягли”, – розповіла лікарка з Чикаго Марія Дмитрів-Капеняк.

    Своєю чергою, член ради директорів організації “Razom” Олексій Прокопенко відзначив, що американська свобода – це здатність і можливість сповідувати два прості принципи: отримувати чесно зароблене за свою працю і право вільно молитись.

    З Днем Незалежності США! Дякуємо за підтримку України!

    Найсвіжіше

    Популярне