П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ припиняє не лише євхаристійне спілкування з іншими Церквами, а й транспортне сполучення Росії з окремими державами

    Російська православна церква, яка за твердженням багатьох роспропагандистів, нібито, відокремлена від держави, відшукала у себе повноваження регулювання транспортного сполучення Російської Федерації з іншими державами світу.

    Зокрема, очільник Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) закликав призупинити транспортне сполучення з тими країнами, де фіксується висока імовірність зараження коронавірусом.

    Про це інформує “СеверПост” з посиланням на виступ архієрея в етері телеканалу “Россія 24”.

    “Для того, щоб нам перемогти коронавірус, потрібна всезагальна мобілізація. А це означає, що все, що сприяє відтворенню коронавірусу, повинно бути тимчасово призупинене, включаючи рейси в ті країни, де дуже висока ступінь заражуваності”, – запропонував митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Таким чином, можна припустити, що окрім гострої потреби призупиняти євхаристійне спілкування зі світовими помісними Церквами, в РПЦ відчули, що можуть впливати і на транспортні потоки, зокрема, пропонувати призупинення сполучення з країнами високого ризику інфікування.

    Чому ця функція була покладена на РПЦ, а не на відповідний державний орган, – це питання лишаться відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне