Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Напередодні футбольного матчу Англія-Україна посольство Великої Британії побажало нашій державі відновити територіальну цілісність

    Напередодні чвертьфінального футбольного матчу “Євро-2020” між зірними України та Англії посольство Великої Британії пригадало останній поєдинок збірних на “Донбас Арені” у Донецьку.

    Про це пише “НВ” з посиланням на допис дипломатичного представництва у Твіттер.

    “Останній раз обидві команди зустрічалися в рамках європейських чемпіонатів під час Євро-2012 у Донецьку. Того дня після дуже напруженого поєдинку Англія вийшла переможцем завдяки голу Уейна Руні”, – нагадали події тих часів британські дипломати і побажали якнайшвидшого звільнення тимчасово непідконтрольної Києву території українського Донбасу від російської окупації.

    При цьому, у посольстві висловили сподівання, що вже найближчим часом Україна зможе повернути собі і окупований Російською Федерацією Кримський півострів.

    “Ми сподіваємося, що у найближчому майбутньому збірна знову зможе зіграти у підконтрольному Україні Донецьку, а потім поїхати у післясезонну відпустку до Криму. Великобританія є партнером, другом і прихильником України у сферах безпеки, реформ і розвитку”, – йдеться у дописі на сторінці Британського представництва.

    Логічно, що міжнародна підтримка територіальної цілісності України викликала неадекватну реакцію у Кремлі. Очільниця російського МЗС Марія Захарова своєю відповіддю цинічно спробувала нав’язати думку про міжнародну правосуб’єктність терористичної організації “ДНР” та в’їдливо нагадала інцидент з есмінцем Королівського військово-морського флоту Великої Британії у водах поблизу Криму, пише “24 канал”.

    “Що стосується Донецька, то вони і самі дадуть відповідь – в Донбасі ніколи не сумнівалася. Зі свого боку запрошуємо до Криму англійського посла. Потрапити туди можна літаком через новий аеропорт Сімферополя, поїздом або машиною по Кримському мосту. Можна скористатися і водним транспортом, виключаючи есмінці”, – відобразила у власному телеграмі реакцію Кремля Захарова.

    Нагадаємо, матч чвертьфіналу чемпіонату Європи з футболу “Євро-2020” між збірними України та Англії відбудеться 3 липня 2021 року на стадіоні “Олімпіко” у Римі.

    Найсвіжіше

    Популярне