П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий привід образитись: Представник РПЦ зізнався, що його дратує слово “воцерковлений”

    Очільник відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Російської православної церкви Владімір Лєгойда розповів журналістам, що його сильно дратує популярне серед християн слово “воцерковлений”.

    Про це пише “Русская планета” з посиланням на “РИА Новости”.

    На думку представника Моспатріахату, слово “воцерковлений” краще не вживати взагалі, оскільки, за його словами, включення в релігійні обряди і взагалі усвідомлення віровчення не можуть бути зафіксовані на якомусь одному рівні.

    “Я ненавиджу слово “воцерковлений”. Люди досвідчені, які жили сотні років тому, говорили, що людина може змінитись у будь-який момент і в інший бік, і зовсім не обов’язково в кращий”, – висловив свою позицію Лєгойда і додав, що років 15 тому взагалі вважав, що повне воцерковлення настає у момент відспівування.

    Поряд з тим, Владімір Лєгойда не роз’яснив, чи буде духовенство РПЦ виголошувати анафему вірянам, які вживають у розмові “слово, що дратує Лєгойду”, і чи будуть російські правоохоронні органи та судові інстанції притягувати громадян за вживання слова “воцерковлений” до юридичної відповідальності з формулюванням “за образу почуттів віруючих”.

    Найсвіжіше

    Популярне