Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Віряни РПЦвУ обурені «немонашою» поведінкою архімандрита Макарія (Любавцева)

    Клірики і миряни єпархії РПЦвУ в тимачасово окупованому Луганську створили сторінку у забороненій на території України соцмережі «ВКонтактє», де викривали аморальну поведінку архімандрита РПЦвУ Макарія (Любавцева).

    Про це повідомляє Credo.press

    «Вважаємо за необхідне проінформувати всіх віруючих Луганській єпархії про кричущу аморальну поведінку та про пряме ухилення від дотримання церковних чернечих канонів секретаря Луганської і Алчевської єпархії [РПЦвУ, — ред.] архімандрита Макарія (Любавцева)», — йдеться у вступному слова творців акаунта в соцмережі «ВКонтакте».

    Клірики і миряни єпархії, незадоволені діяльністю архімандрита Макарія, який претендує, на їхню думку, на архієрейський сан і управління єпархією після смерті 18 червня при загадкових обставинах митрополита РПЦвУ в Луганську Митрофана (Юрчука).

    Кончина Митрофана настала на 59-му році життя. За офіційною версією, від інфаркту, проте пізніше було опубліковано медичний висновок, в якому йдеться про перелом кісток черепа та крововилив у мозок внаслідок травми як причини смерті єрарха.

    Знімок з екрана

    За словами джерел порталу «Credo.Press», близьких до керівництва РПЦвУ, архімандриту Макарію попередньо було обіцяно висунення його кандидатури на вікарну кафедру єпархії в Луганську, проте розв’язання питання затягувалося. З огляду на те, що зі смертю митрополита Митрофана зростає ймовірність хіротонії архімандрита Макарія, з непідконтрольних Україні територій ОРДЛО до Києва, спішно виїхала група кліриків і мирян єпархії РПЦвУ в Луганську. Вони вирішили оприлюднити факти «немонашої поведінки» секретаря єпархії.

    Знімок з екрана

    У публікаціях розміщені фотографії відпочинку архімандрита з Юлією Ш. Фотографії зроблені протягом останніх трьох років в різних регіонах України, Росії, Грузії та Єгипті, де Макарій і Юлія спільно відпочивали. У самому Луганську, пишуть автори акаунту, пара відкрито відвідувала ресторани та розважальні центри. Частина фотографій не може бути опублікована з етичних міркувань, однак вони доступні в акаунті «Архімандрит Макарій (Любавцев)» у «ВКонтактє».

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що керівництво РПЦвУ приховує справжні причини смерті свого митрополита в Луганську.

    Найсвіжіше

    Популярне