П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Слідство встановило, що РПЦ сприяла незаконним діям екс-схиігумена Сєргія Романова

    Російські слідчі винесли припис Єкатеринбурзькій єпархії Російської православної церкви “щодо вжиття заходів з усунення обставин, які сприяли здійсненню злочинів” колишнім схиігуменом Сєргієм Романовим.

    Як відомо, позбавленому сану, відлученому від церкви колишньому схиігумену РПЦ Сєргію Романову висунуто обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу РФ: ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство). Він перебуває під арештом починаючи з 29 грудня 2020 року.

    Про це пише “Credo press” з посиланням на “Коммерсантъ”.

    Правоохоронці заявляють, що однією з обставин, які сприяли самоуправству, в якому звинувачують Романова, став факт, що будівництво об’єктів Середньоуральського монастиря, над яким колишній клірик протягом тривалого часу зберігав контроль, відбувались без проєктної документації та контролю з боку єпархії.

    У приписі звертають увагу, що єпархія має організувати належний облік і контроль будівництва капітальних споруд, а також, відпрацювати єдину систему інвентаризації майна, що належить релігійній організації.

    Слідчі зауважили, що будівництво Середньоуральського монастиря здійснювалось з відома та згоди єпархії, представники якої регулярно відвідували будівництво.

    У виданні нагадують, що у кримінальному провадженні ніхто окрім Сєргія Романова не фігурує. На підставі вказаного, адвокати колишнього клірика заявляють, що має місце незаконного переслідування їх підопічного через внутрішньоцерковний конфілкт, а також майнові непорозуміння з Єкатеринбурзькою єпархією РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне