П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ не відступає у боротьбі за будівлю рязанської школи

    Прессекретар Ростовської єпархії Російської православної церкви Ігорь Пєтровскій прокоментував позицію релігійної організації з приводу конфлікту навколо будівлі школи №6 у Рязані, яку згідно з рішенням суду мають передати у власність РПЦ.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Після цього, рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову. Однак, 4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві.

    8 червня 2021 року депутат міської думи Рязані Алєксєй Захаров вийшов на одиночний протест поблизу будівлі обласної єпархії РПЦ, тримаючи в руках плакат з написом “РПЦ, майте совість, не відбирайте школу у дітей! Рязанці не пробачать вам цього!”. А через деякий час акцію протесту провели навіть діти – дві дівчини мітингували, тримаючи в руках плакати “Школа – мій другий дім” та “Не хочу міняти корабель знань”.

    І от тепер стало відомо, що РПЦ не збирається відступати у боротьбі за право власності на будівлю школи. Ігорь Пєтровскій вважає, що претензії релігійної організації на об’єкт нерухомості цілком виправдані і законні, пише “Панорама”.

    На думку прессекретаря, єпархія не має належної будівлі, де могла б розмістити семінарію – семінаристи, нібито, змушені вдовільнятись старою будівлею і спати на двохярусних ліжках.

    На додачу, він навів абсолютно фантастичний аргумент: нібито відбираючи будівлю школи у міста РПЦ стимулює та мотивує мерію на будівництво у Рязані нових шкіл та об’єктів соціальних об’єктів.

    Поряд з цим, у виданні “Панорама” наголошують, що Пєтровскій повністю проігнорував той факт, що школа №6 розташована в історичній частині міста. Окрім цього, він не пояснив, чому РПЦ, яка шаленими темпами будує нові храми, не бажає збудувати нову семінарію.

    Однак, з його слів явно випливає той факт, що РПЦ не збирається припиняти битву за нерухомість і, при цьому, відверто нехтує інтересами суспільства у своєму прагненні володіти якомога більшими обсягами майна та багатства.

    Найсвіжіше

    Популярне