П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній посів перше місце серед релігійних лідерів України – рейтинг НВ

    Цього року Митрополит Епіфаній знову посів найвище з релігійних лідерів нашої держави місце у рейтингу «100 найбільш впливових українців», який традиційно публікує видання «Новоє врємя».

    Про це повідомляє речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря).

    Експерти поставили його на 43 місце у загальному списку, в той час, як очільник РПЦвУ опинився на 65 позиції, а УГКЦ – на 72-ій.

    «Незмінно високий рівень довіри до Митрополита Епіфанія, фіксований соціологами, та включення його експертами до рейтингів «впливових українців» на високих позиціях є одним зі свідчень того, що українське суспільство «сприйняло» Митрополита Епіфанія як справжнього лідера і очільника Православної Церкви України», – пише речник ПЦУ.

    Він зауважив, що численні зовнішні та внутрішні спроби за ці два з половиною роки посіяти недовіру, підважити позиції митрополита Епіфанія, поставити під сумнів його обрання, тощо – не сприймаються ані в Церкві, ані в суспільстві.

    «Об‘єднавчий Помісний Собор, Томос, Предстоятель ПЦУ успішно пройшли «рецепцію» в Україні. А відкидають їх, як вже добре видно з подій, або послідовники Москви, або нечисленні уражені амбіціями персоналії, які досі не можуть змиритися з соборною волею Церкви і думкою народу, живучи у світі власних фантастичних амбіцій», – підсумував архієпископ Євстратій.

    Фото: арїієпископ Євстратій

    Найсвіжіше

    Популярне