Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Трійця не є приводом для порушення самоізоляції: Патріарх Кіріл (Гундяєв) знову служив на самоті

    20 червня у День Святої Трійці (П’ятдесятниця) предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) не став звершувати публічних богослужінь, натомість відслужив на самоті у храмі, так званого “Об’єкту Скит”, який ретельно охороняється Федеральною службою охорони РФ.

    “Credo press” повідомляє, що “Об’єктом Скит” називають храм святого благовірного князя Алєксандра Нєвского поблизу Пєрєдєлкіно в Одінцовському Московської області. При цьому, за непідтвердженою інформацією, під час аналогічних самоізольованих богослужінь очільника РПЦ присутніми є лише дві монахині та келейник (секретар).

    Моспатріарх також служив на “Об’єкті Скит” самотужки і на Вознесіння Господнє 10 червня цього року. Водночас, йому довелось порушити самоізоляцію з нагоди першої річниці освячення головного храму Збройних сил РФ – собору на честь Воскресіння Христового. Тоді предстоятель РПЦ очолив урочисте богослужіння за присутності міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу та численних російських військовослужбовців.

    У виданні нагадують, практика служіння у самоізоляції на “Об’єкті Скит” у патріарха Кіріла (Гундяєва) закріпилась у жовтні минулого року, після того, як він оголосив про початок самоізоляції у зв’язку з контактом з інфікованою коронавірусом особою.

    У березні 2021 року інформаційні ресурси Московської патріархії повідомили про успішне завершення вакцинації очільника РПЦ, однак, навіть після цього патріарх Кіріл (Гундяєв) досить рідко з’являється на публіці практично не порушуючи самоізоляції.

    Найсвіжіше

    Популярне