Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрархи УПЦ США ​​зустрілися із Вселенським патріархом

    Відповідаючи на запрошення Вселенського патріарха Варфоломія I, єрархи УПЦ США (Вселенський Патріархат) митрополит Антоній та архієпископ Даниїл вирушили до Константинополя (Стамбул, Туреччина) на святкування свята П’ятидесятниці у соборі Святого Георгія на Фанарі.

    Про це повідомляється на сайті УПЦ США.

    Митрополит Антоній та архієпископ Даниїл зустрілися з патріархом у суботу, 19 червня. Вони обговорили питання, які стосуються життя УПЦ США ​​в часі пандемії COVID-19 та виклики, з якими Церква постала в час карантину.

    Крім того, відбулася дискусія про життя парафіяльних громад Української православної церкви в діаспорі в Європі, Австралії та Південній Америці. Його Всесвятість з радістю прийняв новину про подальші успіхи Української православної духовної семінарії Святої Софії УПЦ США, яка забезпечує підготовку священнослужителів для майбутніх духовних провідників Церкви не лише для США, а й для Європи, Австралії та Південної Америки.

    На завершення зустрічі Преосвященніший Митрополит Антоній вручив патріарху Варфоломію Столітню медаль УПЦ США, ознаменувавши 100 років духовного служіння українсько-американської спільноти в Сполучених Штатах Америки. Отримавши медаль, Патріарх висловив подяку та пастирську любов до духовенства та народу УПЦ США, сподіваючись побачитись з північноамериканською паствою восени цього року.

    Фото: УПЦ США

    У неділю вранці, 20 червня у свято Трійці, на запрошення Вселенського патріарха митрополит Антоній та архієпископ Даниїл співслужили Божественну Літургію та взяли участь у Літургії у патріаршому соборі Святого Георгія.

    Також єрархи УПЦ США зустрілися з колишнім президентом України Петром Порошенком, який був присутнім на Божественній Літургії та обговорив церковні, економічні, політичні та моральні аспекти життя не лише громадян України, а й мільйонів українців, які проживають у США, Австралії, Південній Америці та Європі.

    Найсвіжіше

    Популярне