Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство Рибінської єпархії РПЦ практикує винахідливу бізнес-схему, притаманну сектам

    Російська православна церква нарощує темпи заволодіння об’єктами нерухомості, в тому числі елітними. На цьому шляху, духовенство не гребує відверто сектантськими прийомами та схемами, чим неприємно вражає росіян.

    “Credo press” зокрема інформує, як єпископ РПЦ Вєніамін (Ліхоманов) та єромонах Іосіф (Поповскій) наполегливо переконують мешканку Москви прийняти монаший постриг у селі Черново Любимського району Ярославської області.

    Специфічною обставиною справи є той факт, що монастиря у вказаному населеному пункті немає. Але його обіцяють побудувати на кошти, які “майбутня монашка” передасть єпархії після продажу власної московської квартири.

    Колишній чоловік ошуканої москвички забив на сполох і написав листи предстоятелю РПЦ патріарху Кірілу (Гундяєву) та президенту РФ Владіміру Путіну.

    У самій єпархії вже відреагували на скандал. При цьому, пояснення надане духовенством, також дуже нагадує риторику сект та деструктивних культів, якою вони прикривають власну діяльність з привласнення помешкання своїх послідовників, або ж грошей від продажу таких об’єктів нерухомості.

    “Кожен дієздатний громадянин Росії має право самостійно приймати рішення. Їй сказали, що якщо вона хоче продати квартиру і побудувати в Черново будинок для парафіян, то вона може купити собі простіше житло, а не витрачати всі гроші, отримані після продажу. На побудову хорошого будинку в селі під Любімськом вистачить і 3-4 мільйонів рублів. Але змусити ми її не можемо. Спочатку і парафіяльний будинок буде у її власності, а вже потім – як вона розпорядиться сама”, – розповів прессекретар Рибінської єпархії РПЦ Євгєній Глазунов.

    Наскільки далеко можуть зайти майнові зазіхання РПЦ? Це питання лишається відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне