Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій очолив Літургію на Свято Трійці

    Всесвятійший Вселенський патріарх Варфоломій очолив Літургію на честь П’ятидесятниці. Богослужіння відбулось у патріаршому храму у співслужінні архієреїв Вселенського Престолу. Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) також молився за богослужінням.

    Про це йдеться в пресрелізі Вселенської Патріархії.

    Під час Богослужіння Його Всесвятість прочитав колінопреклонні молитви.

    За богослужінням молився колишній президент України Петро Порошенко, консули Греції та України в Стамбулі. На молитві була обмежена кількість вірян через карантинні обмеження.

    Вселенський патріарх прийняв колишнього президента України Петра Порошенка разом із його дружиною Мариною та співробітниками. У зустрічі брав участь, митрополит Халкедоський Еммануїл.

    В обід паломники із України сиділи за патріаршою трапезою і таким чином всі хто там перебував, мали можливість продовжити свою розмову на різні актуальні теми і щодо візиту Вселенського патріарха на 30-ту річницю Незалежності України в серпні 2021 року.

    Нагадаємо 16 жовтня 2020 року, президент України Володимир Зеленський запросив Вселенського патріарха до України на 30-у річницю незалежності

    Найсвіжіше

    Популярне