Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мешканці російського Обнінська через суд намагаються скасувати будівництво храму РПЦ

    У Калузькій області Російської Федерації розвивається конфлікт між місцевими науковцями та Російською православною церквою, про який “Духовний фронт” інформував раніше.

    У Обнінську, який одним з перших населених пунктів Росії отримав статус наукограда – міста з високою концентрацією науково-дослідних установ, вчені спочатку висловились проти побудови храму Моспатріархату поблизу Фізико-енергетичного інституту, а зараз намагаються через суд відмінити підсумки громадських слухань, згідно з якими РПЦ отримала право збудувати вказаний храм.

    “Credo press” з посиланням на ІАЦ “Сова” повідомляє, що 11 мешканців міста звернулись до суду з позовною заявою, у якій вимагають скасувати результати проведених у 2017 році громадських слухань, за результатами яких було прийняте рішення про будівництво храму РПЦ навпроти згаданої вище наукової установи.

    Позивачі наполягають, що слухання були проведені з порушеннями, через що не всі мешканці отримали змогу висловити свою позиції із вказаного питання. Окрім цього, з 130 учасників слухань лише 43 висловились за будівництво храму РПЦ.

    “На автобусі на слухання привезли 43 бабки. Вони не місцеві, їх ніхто тут не знає. Їх висадили і вони пішли голосувати”, – розповіла одна з активісток, яка підписала позовну заяву, Алєксандра Мішуніна.

    Окрім цього, позивачі наголошують, що співробітник Фізико-енергетичного інституту Сєргєй Богданов, який був присутній на слуханнях, проголосував за будівництво від імені всього колективу закладу, при цьому, думкою інших працівників ніхто не цікавився.

    На підставі викладеного, автори позовної заяви просять суд відмінити підсумки слухань та провести їх повторно.

    Найсвіжіше

    Популярне