П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ привітав маріупольців із сьомою річницею визволення від окупантів

    Митрополит Донецький і Маріупольський Сергій 13 червня долучився до урочистих заходів присвячених сьомій річниці визволення Маріуполя від російської окупації. Єрарх Православної Церкви України привітав жителів Маріуполя із сьомою річницею із дня визволення від російських окупантів.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ з посиланням на сторінку митрополита у соцмережі.

    «Сьогодні прийняв участь у святкуванні сьомої річниці визволення нашого славного міста Маріуполь від нападу чужинців. Мав честь поспілкуватися з багатьма відомими українцями. Маріуполь – це Україна», – написав митрополит Сергій (Горобцов).

    У святкуваннях взяли участь представники влади, підрозділи Національної гвардії, Збройних сил України, Держприкордонслужби, інших силових відомств, а також курсанти, ветерани та тисячі містян.

    Фото: митрополит Сергій (Горобцов)

    На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час подій 2014 року.

    У центрі міста відбулася акція «Марш українських сил», серед її організаторів була партія «Національний корпус». Її учасники несли прапори України разом із банерами з написами на підтримку полку «Азов», який разом із військовими Збройних Сил допоміг звільнити місто у 2014 році.

    Згодом на Театральній площі відбулося урочисте нагородження героїв-захисників Маріуполя, зокрема нагородили відзнакамиМВС 56 військовослужбовців, які брали участь у звільненні Маріуполя сім років тому й продовжують служити досі.

    Із річницею звільнення Маріуполь привітали чинний і п’ятий президенти України — Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

    Варто зазначити, що понад тридцять людей загинули і понад сотня зазнала поранень у 2014 році, коли Маріуполь захопили бойовики.

    13 червня 2014 року почалася спецоперація зі звільнення міста від бойовиків, у якій брали участь 150 бійців спецбатальйону «Азов», 2 роти спецбатальйону «Дніпро», 2 роти Національної гвардії та спецпідрозділ МВС. Арешти поплічників сепаратистів тривали до 20 червня.

    Загалом, за даними поліції Донеччини, внаслідок терористичної агресії вбили 31 людину, ще 117 дістали поранення.

    Найсвіжіше

    Популярне