Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Казанці очікують від Путіна, що він передасть Росію під покров Богородиці

    21 червня у Республіці Татарстан заплановане урочисте відкриття відтвореного храму Казанської ікони Божої матері. На цьому заході очікується присутність президента Російської Федерації Владіміра Путіна, хоча питання його візиту ще остаточно не узгоджене, пише “БизнесOnline”.

    “Якщо візит у Татарстан все ж відбудеться, то він буде особливим. Для президента Росії, людини православної, яка відчуває нерозривний зв’язок з тисячолітньою історією держави, відкриття храму на честь ікони, яка зберігала державу у найтяжчі роки, може стати знаковою подією. Особливо зараз, на тлі напружених відносин з західним світом. З відкриттям храму в Казані країна знову ніби знову опиниться під покровом Богородиці”, – йдеться у повідомленні.

    Чому саме Владіміру Путіну довірили місію передачі Росії під покров Богородиці, наразі не повідомляється. Також не зрозуміло, чому цю функцію не може виконати жоден з численних архієреїв Російської православної церкви. Поряд з цим, знову постає питання: “а чи дійсно релігія в Росії відокремлена від держави?”.

    Та наостанок, читачів може зацікавити, коли саме у Російській Федерації вже не будуть приховувати той факт, що духовним лідером та очільником РПЦ все ж таки є Владімір Путін, а не патріарх Кіріл (Гундяєв).

    Найсвіжіше

    Популярне