Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Діти проти РПЦ: Уже в другому місті Росії підлітки виходять на протест проти майнових зазіхань духовенства

    У російському місті Рязань діти провели акцію протесту на захист школи №6, будівлю якої згідно з рішенням суду мають передати у власність Рязанській єпархії Російської православної церкви.

    Про це пише “МК.РУ” з посиланням на паблік “Новости Рязани ВКонтакте”.

    Повідомляється, що в акції взяли участь дві дівчини, які тримали в руках плакати “Школа – мій другий дім” та “Не хочу міняти корабель знань”.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову. Однак, 4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві.

    8 червня цього року депутат міської думи Рязані Алєксєй Захаров вийшов на одиночний протест поблизу будівлі обласної єпархії Російської православної церкви. Обранець висловив незгоду з рішенням про передачу школи №6 у власність єпархії плакатом з написом “РПЦ, майте совість, не відбирайте школу у дітей! Рязанці не пробачать вам цього!”.

    А вже 11 червня Рязань стала другим містом Російської Федерації, де на акцію протесту проти майнових зазіхань РПЦ вийшли підлітки. Напередодні мешканці Новосибірська провели акцію протесту проти будівництва нового храму Російської православної церкви на місці спортивного майданчику. Разом з дорослими у мітингу взяли участь діти, які тримали плакати із закликами залишити їм ігрову площадку, де вони грають у футбол, баскетбол та волейбол.

    Найсвіжіше

    Популярне