Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Екс-схиігумену РПЦ, який повстав проти Моспатріарха Кіріла, можуть висунути обвинувачення у розпалюванні ненависті до євреїв

    Слідчі органи Російської Федерації проводять аналіз проповідей позбавленому сану, відлученого від церкви, нині арештованого колишнього схиігумена Російської православної церкви Сєргія Романову на предмет виявлення ознак екстремізму.

    Як повідомляє “Накануне” з посиланням на росЗМІ, силовиків цікавить наявність у висловлюваннях Романова розпалювання ненависті до євреїв.

    Відомо, що Сєргій Романов вже притягувався до адміністративної відповідальності за екстремізм. Тоді справа завершилась стягненням штрафу у розмірі 18 тисяч російських рублів, а кримінальна справа порушена не була.

    Зараз же, адвокати арештованого екс-схиігумена наголошують, що на слідство здійснюється тиск особами, наближеними до РПЦ, оскільки у вказаній релігійній організації не бажають, щоб Сєргій Романов опинився на свободі найближчим часом.

    На момент публікації відомо, що слідство лише проводить вивчення відповідних матеріалів, кримінальна справа порушена ще не була.

    Принагідно нагадаємо, 7 червня цього року Московський міський суд продовжив арешту колишньому схиігумену РПЦ Сєргію Романову, якому висунуто обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу РФ: ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство).

    Також відомо, що бунтівний екс-схиігумен оголосив своє рішення не повертатись до Середньоуральського монастиря на честь ікони Божої Матері “Спорительниця хлібів”, контроль над яким він разом зі своїми прибічниками утримував протягом тривалого часу.

    Найсвіжіше

    Популярне