П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Товариш митрополита РПЦвУ Гедеона (Харона), терорист з “ЛНР” Селіванов їде до Білорусі допитувати Протасевіча

    “Духовний фронт” вже інформував про те, що “останній диктатор Європи” Аляксандр Лукашенко запросив до Білорусі бойовиків терористичної організації “ЛНР” для проведення допиту затриманого опозиційного блогера Рамана Протасевіча, проти якого російськими окупаційними формуваннями ведеться, так звана, кримінальна справа за звинуваченнями в участі в обстрілах у складі добровольчого батальйону “Азов”.

    Невдовзі після цього російські пропагандистські ЗМІ та інформаційні ресурси на кшталт “Донбасс сегодня” поширили звістку про те, що група представників терористичної організації “ЛНР” вирушила до Мінська для проведення допиту згаданого затриманого блогера-опозиціонера.

    При цьому, у ЗМІ потрапило фото, що зображає групу “дізнавачів”, серед яких легко впізнати досить одіозного діяча Олексія Селіванова.

    Група “прокурорів” терористичної організації “ЛНР”. Олексій Селіванов (ліворуч). Фото взято з people.onliner.by

    Зупинимось більш детально на “заслугах” пана Селіванова.

    Згідно з інформацією Центру “Миротворець”, Селіванов Олексій Сергійович займається антиукраїнською пропагандою, при цьому, підтримує тісні зв’язки з Російською православною церквою в Україні (УПЦ МП).

    Він значиться як засновник і отаман Міжнародної громадської організації “Вірне козацтво”, яку було створено у співпраці зі ще одним фігурантом “Миротворця” митрополитом РПЦвУ Гедеоном (Хароном). “Козацтво” ж запам’яталося своєю участю в антимайдані під час Революції Гідності, а також вихованням низки терористів, які воюють на Донбасі в лавах окупаційних військ.

    У різний час Селіванов працював у Міністерстві оборони України часів Павла Лебедева та Міністерстві освіти України часів Дмитра Табачника. У названих відомствах він координував діяльність козацтва, відвідував конференції, присвячені “євразійському єдинству”.

    У липні 2014 року стало відомо, що Служба безпеки України порушила справу проти Олексія Селіванова. За словами тогочасного очільника української спецслужби Валентина Наливайченка, фінансування тероризму та сепаратизму відбувалось за допомогою російських банківських установ і колишніх посадових осіб, серед яких було названо Селіванова.

    Олексій Селіванов був співробітником двох Синодальних відділів РПЦвУ (так званої “УПЦ”) – у справах молоді та пастирської опіки козацтва. Однак, як розпочалось розслідування у його відношенні, релігійна організація поспіхом видалила згадку про нього зі своїх інформаційних ресурсів.

    Однією з найбільш резонансних заяв терориста можна назвати наступну: “Сьогодні ми повертаємо молоді Луганщини русскій мір. Даруємо їм цей величезний скарб. І ми цей величезний скарб повернемо не лише дітям Луганщини, ми повернемо це дітям Слобожанщини, Новоросії, Малої Русі, Волині, щонайменше”.

    Тепер же група “дізнавачів”, у складі якої до Білорусі їде Олексій Селіванов, буде проводити допит опозиційного блогера Рамана Протасевіча. Терористична організація “ЛНР” звинувачує його у снайперській стрільбі по медичним працівникам та співробітникам МНС, організації транзиту громадян, які прагнули заробити участю у бойових діях проти проросійських терористів. На окупованій Росією території Луганської області Протасевічу загрожує смертна кара.

    Проросійські ресурси та блогери відзначають, що “Протасевічу безумовно потрібно ініціативно та щиро надавати покази Комітету держбезпеки Білорусі, щоб його контакт з “ЛНР” обмежився виключно допитом”.

    Ну а той факт, що Аляксандр Лукашенко вирішив налагодити контакт з настільки одіозними проросійськими терористами, впустити їх на територію своєї держави і організувати спільне проведення слідчих дій, може свідчити про подальшу деградацію відносин між білоруською владою та суспільством, та небажання “останнього диктатора Європи” налагодити цивілізоване співіснування з державами-сусідами.

    Найсвіжіше

    Популярне