Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Дитяча щирість і невинність відкривають шлях до Царства Божого – У ПЦУ нагадали про захист дітей

    У День захисту дітей, який відзначається 1 червня, Православна Церква України закликала берегти дітей від життєвих буревіїв.

    «Душа дитини, дитячий погляд на світ – крихкий та ніжний, який легко вразити. Їм однаково загрожують людська жорстокість, внутрішні сімейні конфлікти та життєві спокуси. У наших силах уберегти цей вогник від життєвих буревіїв», – йдеться на Фейсбук-сторінці ПЦУ.

    Ми, дорослі, з Божою допомогою маємо захистити наших дітей, щоби їхні серця не озлобилися, а душі залишилися чистими, – пояснили в ПЦУ.

    «Традиційно саме ми є прикладом для дітей. Вони зростають, орієнтуючись на нас і наші цінності, формують свої особистості, зважаючи на наші слова та вчинки. Ми – дорослі, маємо авторитет у їхніх очах. Виростаючи, вони вчаться у нас, як це – бути людиною».

    Крім того, у Православній Церкві України зауважили, що за настановою Спасителя саме діти є взірцем для нас. «Істинно кажу вам: хто не прийме Царства Божого, як дитина, той не ввійде в нього» (Мк. 10: 15). «Дитяча щирість, невинність та відвертість відкривають шлях до Царства Божого. Споглядаючи на них, ми вчимося любові, чистоти помислів та радості».

    «Дозволяйте дітям приходити до Мене і не забороняйте їм, бо таких є Царство Боже» (Мк. 10: 14), – навчає Спаситель. «Тож приводьте дітей до Господа, наставляйте у Божому слові, захищайте від зла, вчіть опиратися спокусам та гріху, і вчіться в них самі», – підсумували в Українській Православній Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне